HTML

riveramásodosztályban

A világ egyik legnépszerűbb futballcsapata 110 éves történelme során a másodosztályban.

Friss topikok

  • Sarita_princesa: Naaagyon lájk a nézőszámnak, imáádom, hogy ezek téényleg ennyire őrültek!!! Chori meg ugye....Cho... (2011.08.24. 01:11) Negyvenötezer néző a másodosztályban
  • viquito: Az első történelmi gól gyorsan megérkezett :) Csak így tovább! Vamos vamos River Plate! (2011.08.17. 00:26) Mezek az ablakban

Címkék

Második randevú 110 év alatt

2011.08.27. 00:42 elmatador

Holnap este, a bajnokság harmadik fordulójában igazán különleges ellenfél vár a Riverre: a Desamparados de San Juan. Ezzel az egyébként 1919-ben alakult és a másodosztályba frissen feljutott csapattal a River 110 éves gazdag történelme során mindössze 1! azaz egy alkalommal találkozott, 1969-ben, amikor többek között Oscar Más 4 góljával 7 - 0-ra nyertünk. (Bár eddig berzenkedtem ettől, mostantól használni fogom a Riverre a többes szám első személyt, élőszóban így beszélek a csapatról, blogolnom is sokkal egyszerűbb lesz így, elnézést ha valakit ez zavarna).

Sajnos a követhetetlen argentin szövetség legújabb húzása miatt úgy tűnik semleges pályán, zárt kapuk mögött kell a san juaniakat fogadnunk (az osztályozómeccsen kitört balhék miatt), Chori ki is bukott a twitterén, hogy elég az erőszakból, ők kiteszik a lelküket a pályán és néhány hülye (vagy szervezett huligán) szarsága miatt most játszathatnak egy idegen és üres stadionban. Tényleg nem lesz valami szívderítő.

Sérültjeink, Maidana, Alayes és az elmúlt meccsen gólt szerző Aquirre egyébként meggyógyultak, úgyhogy Almelyda valószínűleg harmadszor is ugyanazt a tizenegyet küldi pályára, akikkel debütált még a Chacarita ellen.

A Desamparados játékoskeretében a mendozaiakkal ellentétben tényleg nincsen ismerős név, van egy fiú aki már játszott a Rosario Centralban, egy másik pedig az Almagróban: nem tűnik ijesztőnek. Csak ne becsüljük le őket.A héten láttam, hogy egy harmadosztályú meccs argentínában tizenötezer néző előtt zajlott! Harmadosztályú jelenleg a Talleres, a Platense, a Tiro Federal, a Nueva Chicago és speciel az Almagro is. Mind olyan csapat, amely nem is olyan régen még első osztályú volt, sőt a Platense (Trezeguet nevelőegyesülete) és a Talleres komoly hagyományokkal büszkélkedhet.

Szóval hét null valószínűleg nem lesz, de nagyon remélem, hogy világra szóló meglepetés sem.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riveramasodosztalyban.blog.hu/api/trackback/id/tr353183035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása