HTML

riveramásodosztályban

A világ egyik legnépszerűbb futballcsapata 110 éves történelme során a másodosztályban.

Friss topikok

  • Sarita_princesa: Naaagyon lájk a nézőszámnak, imáádom, hogy ezek téényleg ennyire őrültek!!! Chori meg ugye....Cho... (2011.08.24. 01:11) Negyvenötezer néző a másodosztályban
  • viquito: Az első történelmi gól gyorsan megérkezett :) Csak így tovább! Vamos vamos River Plate! (2011.08.17. 00:26) Mezek az ablakban

Címkék

Nagy győzelem (Neumann Karcsi sem tudott segíteni)

2011.08.21. 03:35 elmatador

Independiente Rivadaviva vs. River Plate: 1 : 3.

Nagy győzelem volt. Lehet, hogy nem a világhírű Club Atletico Independiente, hanem a mendozai Independiente Rivadaviva ellen arattuk, de emlékszem, hogy pont egy éve, itt Keszhelyen néztem a négy éves fiamal az ölemben a River vs. Independiente meccset (3-1-re vagy 3-2-re nyertünk) és az a meccs semmivel sem volt nehezebb ennél. Szerintem ezzel a játékkal az első osztályban is bárkivel szemben győztünk volna. Mivel beteg voltam nem tudtam felkészülni a meccsre (nem bújtam az argentin híroldalakat), de a kezdéskor kiderült: ebben a mendozai csapatban három River nevelés plusz egy volt River játékos: a hatalmas Fabbiani játszik. Úgyhogy ezek sem kutyaütők. Azt mondták támadni fognak, úgy is kezdték, Chori nem tudta átvenni a labdát, három mendozai csúszott rá a lábára azonnal. Nyolcadik perc, 0-1. Bekaptuk az első gólt a másodosztályban, mi lesz itt...? Aztán a semmiből egyenlítettünk: a kölyök jobbhátvéd Abecasis (szeretlek Ferrari, de nem hiányzol!) centerezett, a tizenhét éves Ocampos pedig magától értetődő módon úgy bólintott a jobb sarokba, hogy az ex Bocás kapus mozdulni sem tudott. Innentől kezdve a mérkőzés képe teljesen megváltozott. A River megnyugodott és elkezdett focizni, a mendozaiak pedig egyre inkább elfáradtak (Chorit pressingelni elég kimerítő feladat). Még a félidő vége előtt az uruguayi Sanches (úgy tűnik sikerült végre egy jó igazolást is összehozni) forintos labdával ugratta ki Cavenaghit, aki kisodródva is visszatette a labdát, Chori elrontotta de a másik középpályás igazolás, a szintén nagyot focizó Aquirre bevágta. Vezetünk!!

Becserélték Neumann Karcsit (Geronimo Morales Neumann, vagy öt éve debütált tinédzserként góllal a Riverben (a Gimnasia elleni 3-3-as meccsen, azóta a Gimnasia is a másodosztályban játszik, Neumann Karcsi pedig sok külföldi csapatot megjárt, és sajnos sehol nem lett idol (tiszta Koplárovics Béla azzal, hogy a második félidőben ő volt a legveszélyesebb mendozai).

Aztán  a mendozaik átvették volna az irányítást, de Sanches a legjobbkor ellopott egy labdát, és míg mindenki a középpasszt várta, külsővel betekerte a hosszúba. 3-1 és vége is a meccsnek.

Mendozát meghódítottuk, ez nem kérdés, és még tíz provincia hátra van, ahol a River vendégeskedni fog (egyenlőre vendégszurkolók nélkül, de az AFA /az argentin labdarúgó szövetség/ egyre inkább hajlik a felé, hogy a másodosztályban is látogathassák vendégszurkolók a mérkőzéseket).

Úgy tűnik, a másodosztály semmivel sem könnyebb az első osztálynál. De mégis: valamikor tavaly ősszel volt vagy lehetett, hogy a River három gólt rúgott egy meccsen és két gól differenciával sikerült nyernie.

Egyenlőre jók vagyunk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riveramasodosztalyban.blog.hu/api/trackback/id/tr143167988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása